lunes, 1 de diciembre de 2014

5 Novembre 2014

CLASE TEÒRICA
Hem acabat amb el material i hem començat la unitat 1.

El material del cavall ha de tenir un manteniment, aquest manteniment necessita:
-Esponja.
-Sabó per cuir.
-Greix per cuir.
-Oli per cuir.

UNITAT 1

EVOLUCIÓ I TIPUS DE CAVALLS

El cavall actual del gènere Equus es fruit d'una llarga evolució que començà en el període onzè de l'era terciària ( fa uns 70 milions d'anys).
En aquella època visqué l'Eohippus, animal de la mida d'una guineu o gos petit, que presentava quatre dits davant i tres darrere, i habitava als boscos  pantanosos d'Amèrica del Nord i d'Europa ( uns 20 kg i 35 cm d'alçada).


Després de la seva evolució cap a l'Equus que inclou cavalls, ases i zebres, va passar de tenir 3 dits a tenir 1.
El Tarpan va desaparèixer al segle XIX.
Actualment hi ha un sol cavall salvatge el przewalskii, descobert el 1879 a l'Àsia central.
És l'únic cavall que mai ha estat domesticat.

Utilitzat per moltes maneres:
       *Com animal de tir(lleuger i pesant).
          Per a transportar carruatges.
          Com a animal de sella.
          I també com aliment, s'aprofita la carn.

-Cavalls de tir pesant:
        -Són cavalls grossos y molt forts m’adeixen 1'80 i poden arribar a pesar entre 700 i 1000kg.
-Cavalls de tir lleuger
        - Són cavalls que m’adeixen 1'55 i pesant entre 400 i 600kg.
-Cavalls de sella:
        -Són cavalls que m’adeixen 1'55 i pesen uns 350kg.
-Cavalls nans:
        -m’adeixen entre 1m i 1'45cm s’anomenen "ponis".

Tipus de sang:

-Sang calenta = Són cavalls bastant nerviosos.
-Sang freda = Són cavalls tranquils.
-Sang tèbia = Mescla dels anteriors.

Classe pràctica

Per començar em fet maneig en Sergi ens ha ensenyat a com posar una brida i em estat practicant durant tota l'hora.
Desprès d’això ens tocava muntar a cavalls com que a las pistes no podíem muntar per que estaven en males condicions hem sortit per fora de la hípica.
Per últim em hagut de netejar les quadres cada vegada ho anem fent mes ràpid.

No hay comentarios:

Publicar un comentario